Paisley – een motief met een verhaal

Paisley of ook Paisley-patroon is een oosters patroon met druppel- of bladmotieven, dat meestal nog met abstracte vormen is versierd. Van oudsher werd Paisley geborduurd in roodtinten, tegenwoordig zijn er Paisley-patronen in alle mogelijke kleurvariaties.

De grote ontwerpers hebben al laten zien wat de modebewuste vrouw van vandaag draagt. De Paisley-trend is te zien op alle soorten textiel, van hemden tot stropdassen. Er zijn zelfs kussenslopen verkrijgbaar met dit ongebruikelijke patroon! Vandaag de dag wordt Paisley echter geweven in plaats van geborduurd.

Paisley

Maar waar komt het Paisley-patroon toch vandaan?

Oorspronkelijk komt het Paisley-patroon van het Cheldaean-volk. In de 15e eeuw werden kasjmier sjaals met dit patroon gemaakt in het Mughal-rijk en werden ze door Britse soldaten in India naar Europa gebracht.

Toen ze daar aankwamen, werden de kostbare sjaals in een stad in Schotland gereproduceerd uit goedkopere materialen en met behulp van weefgetouwen, omdat de 2 tot 3 jaar durende productietijd van de originele ontwerpen nogal duur was. Je kan de naam van deze Schotse stad misschien al raden. Juist, Paisley!

Is Paisley slechts een oude trend?

De Paisley-trend bestaat al sinds de 3e eeuw, maar is nooit uit de mode geraakt! Vooral in Zuid- en Centraal-Azië is het patroon erg populair en wordt het vooral gebruikt om edele stoffen zoals zijde te versieren. Het Paisley-design beleefde zijn renaissance in de 20e eeuw met de hippiebeweging en via het Italiaanse modelabel Etro.

Hoe kan je dit opvallend patroon het best dragen?

Het Paisley-patroon is een absoluut zomerpatroon en het warme seizoen is reden genoeg om deze leuke trend uit te proberen! Paisley-blouses passen perfect bij een eenvoudige rok of trendy broek. Een driekwartbroek zorgt ervoor dat je outfit er nog frisser en zomerser uitziet. Of wat dacht je van een luchtig jurkje in Paisley-patroon?

Als je het patroon wat te opvallend vindt of je gewoon een klein accent aan je look wil toevoegen, dan kan je kiezen voor een leuke sjaal in Paisley-patroon!

DO‘S-AND-DON‘TS - Wat kan en wat kan er niet?

DO‘s:

· Het Paisley-patroon is een vrolijk en kleurrijk patroon en past dan ook perfect bij zomerse outfits

· Vooral zijden stoffen met Paisley-patroon zien er mooi uit. Zo‘n sjaaltje kan bijvoorbeeld je hele look veranderen

DON’TS:

· Combineer niet meer dan één stuk in Paisley-design met elkaar. Je outfit kan er anders al snel te druk uitzien.

· Combinaties van verschillende patronen zijn een echte No-Go - Paisley in combinatie met strepen zorgt voor een echte stijlbreuk die je zeker en vast moet vermijden

Shop alle paisleystijlen

Neem contact met ons op

Service- en bestelhotline

Ma-vrij 08:00-18:00 uur
Gratis. De kosten voor mobiele telefonie kunnen afwijken.

Betaalmogelijkheden
Vooruitbetaling
Verzendmogelijkheden
PostNL - Logo
Landenselectie