Terug naar de toekomst - de neonkleuren zijn terug!

Mensen ouder dan 40 jaar kunnen wel eens met hun mond vol tanden staan wanneer ze naar binnen kijken bij modewinkels. Wat er te zien is, ziet eruit als een heropleving van de jaren tachtig of een terugkeer naar de jaren negentig. In feite waren neonkleuren al populair in de "Wild Eighties" en tijdens de tweede grote technogolf.

Maar in tegenstelling tot toen, zien ze er tegenwoordig wat minder provocerend uit. De stijl en tinten van de huidige neon-kleding zijn veel terughoudender en passen harmonieus bij de rest van de kleding.

Zelfs met neonkleuren is het belangrijk om de juiste toon te treffen

Voorwaarde hiervoor is wel dat je de trendy neon look goed stylet. In dit geval betekent "goed": op gevoel en met de nodige wetenschap voor geschikte combinaties. Maar nog belangrijker is een dosis gezonde zelfkritiek, want neonkleuren zijn net als veel andere modefenomenen: ze vragen voor elke persoonlijkheid een andere aanpak.

Om de kleuren goed te laten werken, moet je ten eerste de juiste toon treffen. Neon kleding heeft talloze nuances - en ze zijn niet allemaal geschikt voor jou. Of het trendy item zowel bij jou als bij je vriendin past, of hetzelfde verbluffende effect heeft als in het modeblad, hangt vooral af van welk type je bent.

Experts onderscheiden vier basiscombinaties van haar-, huid- en oogkleur, die ze volgens naar de seizoenen hebben vernoemd. Zo kunnen individuele tinten bijzonder goed voor iemand werken, maar voor anderen minder. Zo moet je ook de trendy neonkleuren kiezen, rekening houdend met typerende criteria:

Als lentetype ...

... heb je een lichte huid met een warme, gouden ondertoon. Je haar laat ook een gouden tint zien, ongeacht of het blond, lichtbruin of licht roodkleurig is. Gebruik voor neon kleding dan liever groene tinten.

Als zomertype ...

... zie je er koel uit. Als de huid en het haar naast elkaar bekeken worden, zijn er maar een paar contrasten op te merken; beide zijn licht van kleur en hebben een grauwe ondertoon. Terwijl neonkleuren van het gele palet dit effect onaangenaam onderstrepen, zijn turquoise en roze tinten de ideale keuze voor jou!

Als herfsttype ...

... heb je roodbruin of medium tot donkerblond haar en vertoont je huid een gouden honingtint. Toch bruint de huid slecht, waardoor je er altijd een beetje bleek uitziet en/of sproeten ontwikkelt. Aangezien warme kleuren het beste bij je passen, moet je jouw neonkleding kiezen uit het assortiment met oranje en rode tinten.

Als wintertype ...

... zie je er net zo koel uit als mensen met een "zomeraard" - maar het contrast tussen huid en haar is meestal groot. Sneeuwwitte contrasten zijn daarbij niet ongewoon. Je bent dus gemaakt voor de huidige modetrend! Alle neonkleuren passen bij je lichte, blauwachtige of olijfkleurige huid en meestal donker haar.

Alsjeblieft niet! - De absolute vijanden van neonkleuren

Last but not least willen we je een paar absolute no-go's geven - dingen die je zeker moet vermijden bij het dragen en combineren van neonkleuren:

- Neonstukken zijn echte blikvangers - in goede en slechte zin. Als je een zogenoemd probleemgebied hebt, moet je je daar niet op richten, maar de neonkleuren op andere delen van het lichaam gebruiken.

- Neon en net sluiten elkaar uit. Punt. Draag geen panty's, handschoenen of andere netlook-accessoires bij neonkleding - tenzij je er uit wilt zien als "Pretty Woman".

- Nog een no-go zijn glitterende en glanzende effecten. Het maakt niet uit of ze afkomstig zijn van sieraden of cosmetica: ze gaan de strijd aan met neonkleuren, omdat ze "van huis uit" al veel helderheid met zich meebrengen.

- Creëer tot slot ook geen kleurenmix. Neon kleding is een single player die liever "in z‘n eentje speelt".

Je kunt dezelfde toon of de nuances ervan terugzien in je outfit, maar zorg ervoor dat je geen andere neonkleuren naast elkaar gebruikt.

Last, but not least: De ideale combinatiepartner voor neonkleuren

We hebben je al verteld hoe je je persoonlijke neon toon kunt vinden en welke opties je hebt om het in je outfit te integreren. We onthullen nu ook graag het ultieme geheim van een effectieve neon-look: alle tinten zien er het beste uit in combinatie met donkere basics en een gebruinde huid. Maar ook zijn effectieve combinatiepartners met een felgekleurde neon top.

Kleuraccenten shoppen :-)

Neem contact met ons op

Service- en bestelhotline

Ma-vrij 08:00-18:00 uur
Gratis. De kosten voor mobiele telefonie kunnen afwijken.

Betaalmogelijkheden
Vooruitbetaling
Verzendmogelijkheden
PostNL - Logo
Landenselectie